top of page

Više vazduha!

Posebno mesto u Rittalovoj ponudi uređaja za hlađenje unutrašnosti kućišta zauzimaju krovni ventilacioni moduli. Uz protok vazduha do 1000 m3/h, ovi moduli su vrlo fleksibilni, laki za ugradnju i održavaju stepen zaštite IP55. Elektronska regulacija brzine omogućava uštedu energije i visoke preformanse hlađenja kućišta.

Krovni ventilatori su često rešenje za hlađenje kontrolnih i energetskih ormana kada je neophodno evakuisati toplotu iz unutrašnjosti. Prednosti ovog rešenja su:

Maksimalna ušteda prostora

Pogodni su za ormane u nizu kada nema mesta za standardne filterske ventilatore i kada je potreban veći protok vazduha.

Povećan protok u odnosu na slična rešenja

Povećani protok obezbeđuje opseg od prirodne cirkulacije bez ventilatora do forsirane ventilacije sa protocima od 500, 800 i 1000 m3/h.

Univerzalna montaža

Montažni otvor je samo 258x258 mm, dovoljan je za maksimalni protok i isti je za sve modele. Na tajnačin je moguća visoka standardizacija kod ugradnje.

Optimizovano kretanje vazduha

Moduli imaju sofisticirani sistem usmeravanja vazduha koji obezbeđuje male padove pritiska i optimalnu efikasnost.

Jednostavna i brza montaža

Posebno dizajnirani elementi za pričvršćenje omogućavaju laku i brzu montažu i demontažu sa unutrašnje ili spoljne strane kućišta i minimalni utrošak prostora. Električna veza se ostvaruje konektorom, a optimalni pristup omogućava brzu zamenu filterskih umetaka.

Visok stepen mehaničke zaštite

Napredni lavirint sistem i visokokvalitetna zaptivka čuvaju stepen zapštite IP 55, što je korak napred u odnosu na prethodne IP 43 module. Zbog toga su novi moduli idealni za primenu u zahtevnim industrijskim okruženjima.

Maksimalna ušteda energije

Elektronski kontrolisani ventilatori sa protokom do 1000 m3/h imaju maksimalnu energetsku efikasnost, zahvaljujući kontrolnom sistemu koji je standardni deo isporuke a upravlja se senzorom za nadzor brzine i funkcionisanja ventilatora.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page