Vesimpex | Beograd

Blog English

Više vazduha i bolja zašita

Krovni ventilatori su često rešenje za hlađenje kontrolnih i energetskih ormana kada je neophodno evakuisati toplotu iz unutrašnjosti. Primenjuje se kod ormana u nizu kada nema mesta za standardne filterske ventilatore i kada je potreban veći protok vazduha.

Novi ventilacioni moduli sa povećanim protokom nude opseg od prirodne cirkulacije bez ventilatora do forsirane ventilacije sa protocima od 500, 800 i 1000 m3/h. Montažni otvor od samo 258x258 mm dovoljan je za maksimalni protok i isti je za sve modele, tako da je moguća visoka standardizacija kod ugradnje. Moduli imaju sofisticirani sistem usmeravanja vazduha koji obezbeđuje male padove pritiska i optimalnu efikasnost.

Posebno dizajnirani elementi za pričvršćenje omogućavaju laku i brzu montažu i demontažu sa unutrašnje ili spoljne strane kućišta i minimalni utrošak prostora. Električna veza se ostvaruje konektorom, a optimalni pristup omogućava brzu zamenu filterskih umetaka.

Napredni lavirint sistem i visokokvalitetna zaptivka čuvaju stepen zaštite IP 55, što je korak napred u odnosu na prethodne IP 43 module. Zbog toga su novi moduli idealni za primenu u zahtevnim industrijskim okruženjima.

Elektronski kontrolisani ventilatori sa protokom do 1000 m3/h imaju maksimalnu energetsku efikasnost, zahvaljujući kontrolnom sistemu koji je standardni deo isporuke a upravlja se senzorom za nadzor brzine i funkcionisanja ventilatora. 

Reset