Vesimpex | Beograd

Blog English
povratak

Izgradnja Data Centara

U zavisnosti od načina izgradnje prostorije Data Centra, određuje se nivo bezbednosti i zaštite Vaše opreme od spoljašnjih rizika

Klasični Data Centri

Izgradnja prostorije Data Centra putem klasičnih građevinskih metoda (beton, blokovi, malter), uz eventualno oblaganje zidova gipskartonskim pločama. Dalje opremanje prostorije fizičkom IT infrastrukturom se obavlja kao i kod drugih tipova izgradnje.

Klasični DC predstavljaju najekonomičnije rešenje ali istovremeno pružaju najmanju zaštitu od svih spoljašnjh rizika, zbog čega se preporučuju kod objekata koji su namenjeni samo za DC ili u okruženju imaju minimalne rizike.

 

Sigurne Sobe

Izgradnja prostorije Data Centra putem "suve gradnje" od prefabrikovanih panela koji se na lokaciji montiraju i sklapaju u celinu. Zahvaljujući panelima od kojih se gradi, Sigurna Soba se može jednostavno proširiti ili preseliti na novu lokaciju bez potrebe za građevinskim radovima.

Sigurne Sobe predstavljaju rešenje koje pruža najveći stepen zaštite Data Centra od spoljašnjih rizika i koje se primenjuje kada je potrebna zaštita bez kompromisa. Rigorozno testiranje sigurnih soba treba da se obavlja "sistemski" kao jedna funkcionalna celina, a ne samo pojedinačnih panela, što Vam jedino može garantovati ECBS sertifikat.

info@vesimpex.rs