Vesimpex | Beograd

Blog English
povratak

Klimatizacija

Klimatizacija Data Centra

Najčešći i najklasičniji vid je klimatizacija cele prostorije Data Centra, koja se može realizovati na više načina u zavisnosti od odabranog tipa rešenja. Bilo da je u pitanju CRAC ili precizna LCP klimatizacija, tehnologija direktne ekspanzije ili hladne vode, za svaku gustinu i toplotnu disipaciju imamo rešenje po najvišim standardima.

Topla/Hladna zona

Za povećanje energetske efikasnosti i bolje iskorišćenje hladnog vazduha koji dobijamo iz klimatizacije, primenjujemo zatvaranje toplih ili hladnih zona između dva reda rekova ili jednog reda rekova i susednog zida. Na ovaj način formira se topla ili hladna zona čime se sprečava mešanje toplog i hladnog vazduha a samim tim sistem klimatizacije je efikasniji i pod manjim opterećenjem.

Klimatizacija Rekova

U situacijama kada je potrebno klimatizovati lokaciju sa manjim obimom opreme i broja rekova ili se želi maksimalna energetska efikasnost Data Centra, koristimo rešenje klimatizacije rekova, bez potrebe za hlađenjem okolnog prostora. Idealno rešenje za mrežna čvorišta, rekove u prljavim sredinama i uopšte za situacije kada ne postoje adekvatne prostorije za smeštaj IT opreme.

info@vesimpex.rs