Vesimpex | Beograd

Blog English
povratak

Pro Panel - alat za profesionalce

Za izradu 3D virtuelne kopije elektroormana koristimo Pro Panel - deo EPLAN porodice. Pro Panel omogućava da podatke iz EPLAN projekta iskoristimo za brzu i preciznu izradu rasporeda opreme. Za sve komponente koriste se gotovi 3D modeli raspoloživi na EPLAN Data Portalu. Pro Panel uzima u obzir sve neophodne informacije: dimenzije, način montaže, potrebna rastojanja, položaj priključnih tačaka… Rezultat je detaljni 3D model elektroormana sa tačnim dimenzijama i svim drugim podacima neophodnim za njegovu izradu.

Pro Panel će nam pomoći i da generišemo sve podatke potrebne za ožičenje prema projektu.

Autoruter: automatsko planiranje ožičenja

Pro Panel nudi još jednu veoma interesantnu i moćnu alatku: autoruter za izradu liste i rasporeda ožičenja. Iz EPLAN projekta Pro Panel preuzima podatke o uređajima, njihovim priključnim tačkama i izabranim karakteristikama provodnika i automatski izrađuje optimalni plan ožičenja. Pri tome vodi računa o postavljenim uslovima: koji potencijali smeju da idu kroz pojedine kanale, na primer, ili do kojeg procenta sme da se popuni kanal za ožičenje.

Rezultat je fizički raspored provodnika na 3D modelu i lista ožičenja sa mestom i oznakom priključaka na krajevima, tipom i bojom žice, funkcionalnom oznakom prema projektu i drugim podacima po potrebi. 

Ovi podaci se mogu iskoristiti za brzo i precizno ožičenje, sa minimumom grešaka, korišćenjem EPLAN Smart Witing sistema. 

EPLAN Pro Panel  

Priprema ožičenja i Smart Wiring

 

  Lica za kontakt

Tehnička podrška: Lidija Jovanović lidija.jovanovic@vesimpex.rs  063 33 80 80

info@vesimpex.rs