Vesimpex | Beograd

Blog English

Fizička IT infrastruktura

Bez obzira na veličinu, svaki Data Centar treba da bude opremljen elementima i sistemima koji omogućavaju njegov pouzdan rad i zaštitu podataka. 

Pored kompletnih Data Centara, Vesimpex Vam može pomoći da izgradite nove ili unapredite postojeće infrastrukturne elemente.

 

Rek ormani

Napajanje

Klimatizacija

Monitoring i upravljanje

Security rešenja

Strukturno kabliranje

Rek ormani

Sva aktivna IT oprema treba da bude smeštena u odgovarajuće kućište kako bi se čuvala u adekvatnim uslovima i kako bi besprekorno funkcionisala tokom perioda eksploatacije.

U našem širokom portfoliju RITTAL rek ormana, možete pronaći odgovarajuće rešenje za bilo koju namenu.

 

Serverski rekovi

Mrežni rekovi

Zidni rekovi

Saznajte više

Napajanje

Najbitniji deo infrastrukture bez čega kritična oprema ne može da funkcioniše.

Za pouzdan rad Data Centra i biznis kontinuitet, neophodno je obezbediti pouzdano i besprekidno napajanje koje se može realizovati integracijom više sistema.

 

UPS uređaji

Distribucija napajanja

Agregati

Saznajte više

Klimatizacija

Pored napajanja električnom energijom, sistem klimatizacije je drugi najbitniji sistem za pouzdan rad Data Centra.

Zahvaljujući velikoj količini toplote koju stvara IT oprema, bez kvalitetnog i profesionalnog sistema klimatizacije ne bi bilo moguće čuvanje opreme i podataka u strogo kontrolisanim temperaturnim uslovima Data Centra. Zahvaljujući brojnim tipovima i tehnologijama RITTAL klimatizacije, u mogućnosti smo da Vam pružimo rešenje odgovarajućeg rashladnog kapaciteta i redundantnosti za Vaš IT.

 

Klimatizacija Data Centra

Topla/Hladna zona

Klimatizacija Rekova

Saznajte više

Monitoring i upravljanje

Data Centar bez odgovarajućeg sistema monitoringa svih bitnih parametara predstavlja rizik po funkcionisanje jer se u slučaju incidenata ne može obezbediti pravovremena i brza reakcija. Monitoring i upravljanje radom Data Centra se može obezbediti putem senzora fizičkih parametara i specijalizovanog softvera.

 

Sistem monitoringa

Menadžment IT infrastrukture - DCIM softver

 

Saznajte više

Security rešenja

Zahtevi za visokom fizičkom zaštitom IT infrastrukture od rizika koji mogu ugroziti rad Data Centra, bezbednost podataka pa i celokupno poslovanje doveli su do razvijanja rešenja za njihovu zaštitu. Rizici su brojni i potrebni nivoi zaštite različiti ali možemo Vam ponuditi odgovarajuće rešenje za zaštitu Data Centara svih veličina.

 

Sigurne sobe

Micro Data Centri

Protivpožarna zaštita

Saznajte više

Strukturno kabliranje

U okviru izgradnje Data Centra i kompleksnih rešenja koje izvodimo, pružamo i rešenja strukturnog kabliranja najviših performasi i kvaliteta, po principu ključ u ruke.

info@vesimpex.rs