top of page

LAPP za električna vozila

Iako polako, električni automobili osvajaju puteve Srbije. Pored svih prednosti koje donose, sada vas pored baterije mobilnog telefona brine i stanje vaše baterije u automobilu. Da probleme punjenja baterija električnih automobila bude jednostavnije i sigurnije, pobrinuo se LAPP.

LAPP je razvio opremu za povezivanje i punjenje baterija u vozilu u dva moda:


Mod 2: vozilo je povezano na izvor naizmenične struje preko standardne utičnice sa pilot provodnikom i zaštitom između utičnice i vozila, gde se nalazi i kontroler punjenja.


Mod 3: vozilo je vezano na fiksni uređaj (stanica za punjenje) koji je istovremeno i zaštitni uređaj i kontroler punjenja.


Što se tiče samog konektora, u pitanju je tzv. tip 2, pogodan za monofazni ili trofazni priključak na mrežu i jednosmerno punjenje napona do 480V i do 63 A za naizmeničnu i do 70A za jednosmernu struju.



ICCPD Kablovi za punjenje u modu 2


Punjač je namenjen za mobilno korišćenje kao kućni ili putni punjač. Kontrolna kutija se kablom povezuje sa utičnicom i obezbeđuje zaštitne i funkcije punjenja: samotestiranje kod uključenja, kontrolu zemljospoja o preopterećenja, kao i prenaponsku, podnaponsku i zaštitu od pregrevanja.

Utičnica prema mreži je ili unapred izabrana ili se koristi univerzalna varijanta gde se adapter za napajanje može menjati prema standardu utičnica koji se koristi.


Kablovi za punjenje u modu 3



Mod 3 kablovi za punjenje omogućavaju jednostavno i brzo punjenje na javnim punjačima. Vreme punjenja je znatno skraćeno primenom trofaznog metoda sa snagom do 22kW. Na raspolaganju su tri verzije: standardna savitljiva, helikoidalna (samopodešavajuća sa memorijom oblika) i spiralna za uštedu u prostoru.

Svi kablovi su urađeni u skladu sa odgovarajućim standardima i pružaju u utaknutom položaju zaštitu IP55.


Mobility Dock


LAPP Mobility Dock je minijaturni punjač za priključak na naizmeničnu mrežu snage punjenja 2.3kW. Poseduje zaštitu od rezidualne struje, zaštitu od preopterećenja, prenapona, podnapona i pregrevanja. Koristi se sa mod 3 kablovima.



Za više informacija pogledajte LAPP specijalizovani sajt ili preuzmite brošuru "Charging Solutions".


Za punu tehničku podršku i pomoć, obratite se nama!

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page