top of page

Solar: Uhvatite Sunce uz pomoć Lovato Electric proizvoda!

Updated: Oct 18, 2023

Lovato Electric preko 100 godina proizvodi opremu za automatizaciju, motorne pogone, distribuciju energije, a vrlo uspešno se u novije vreme uključuje u trendove korišćenja obnovljivih izvora energije.


Širok izbor proizvoda koji se koriste u oblasti solarnih elektrana obezbediće Vam vrhunski kvalitet, maksimalnu pouzdanost i punu funkcionalnost.



U polju solarnih panela

U ormanu koji se nalazi najbliže solarnim panelima neophodno je obezbediti tri funkcije: zaštitu od prekomerne struje, zaštitu od prenapona i isključenje odnosno rastavljanje.

Za prekostrujnu odnosno kratkospojnu zaštitu Lovato nudi gPV osigurače i nosače osigurača. Za prenaponsku zaštitu DC sistema na raspolaganju su odvodnici tip 2, serija SG2, sa izmenljivim umecima, sa nominalnim naponima do 1500V. Standarno, za isključenje izlaza koriste se DC rastavljači-prekidači tipa GD struje do 40A.



Glavni DC razvod

Na ulazu u glavni DC razvod postavljaju se obično odvodnici prenapona, a pomenuti uređaji iz SG2 serije odgovaraju u potpunosti za ovu namenu. Lovato nudi i širok izbor tropolnih i četvoropolnih kontaktora za DC aplikacije iz serije BFD sa strujama do 630A.

Za pouzdano isključenje i rastavljanje na raspolaganju su prekidači-rastavljači serije GE sa strujama do 1250A.



Zaštitni uređaji

Serija PMV uređaja za sisteme proizvodnje električne energije koji rade u paraleli sa mrežom obezbediće zaštitu kontrolom napona i frekvencije i reagovanjem u slučaju dostizanja utvrđenih limita. Više varijanti uređaja zadovoljiće standarde u različitim zemljama, a dodatna jedinica za besprekidno napajanje omogućava siguran rad opreme i u slučaju ispada napajanja.



Iza DC/AC pretvarača

U delu instalacije sa naizmeničnim napajanjem možete koristiti opremu za upravljanje (kontaktori BF serije), zaštitu (automatski osigurači P1M i P2M serije i FID sklopke serije P1RE1) i merenje (merni uređaji DME serije).



Kako dalje?

Za početak, predlažemo da pogledate brošuru "Products and Solutions for Photovoltaic Applications" u kojoj je pregledno prikazan deo programa Lovato Electric koji je namenjen solarnim sistemima.

Detaljnije podatke o svim proizvodima možete naći na sajtu Lovato Electric, u posebnom delu koji je namenjen ovim rešenjima.

Na kraju (a i na početku), možete se javiti nama za pomoć i tehničku podršku, rado ćemo sa Vama popričati o Lovato rešenjima za solarne sisteme.

Lovato Fotovoltaik
.pdf
Download PDF • 1.89MB

250 views0 comments
bottom of page